Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekondice Davidův mlýn

20. 9. 2018

REKONDICE DAVIDŮV MLÝN

Ve dnech 9. až 13. září 2018 proběhla první společná rekondice Rosky Kroměříž a MSA Uherské Hradiště.

Členové obou společností se setkali v pohádkově krásném prostředí Beskyd, v Davidově Mlýně. Dvacetipětičlenná skupina pacientů s roztroušenou sklerózou i jinými onemocněními si zde nejen dobře zacvičila, ale také příjemně odpočinula. Využili téměř všechny nabízené aktivity jak pro vnitřní, tak pro venkovní vyžití. Kromě cvičení v tělocvičně měli všichni k dispozici venkovní vyhřívaný bazén, vyzkoušeli si cvičení ve vodě a také se hrál golf. První úder si vzala na starost cvičitelka Vlaďka z Rosky Ostrava, jejíž míček přistál v jamce na jeden šťouch.

Po dobu celého pobytu panovala naprosto skvělá nálada a neuvěřitelné propojení bez rozdílů postižení.

Rekondiční pobyt, zahájen Jógou smíchu s p. Pavlínou Mrnuštikovou, jakoby uvolnil napětí se seznamováním. Dále pak za účastníky přijela p. Mirka Veselá a zasvětila je do techniky bubnování I jiných zajímavostí z oblasti muzikoterapie. Cvičení zajistily dvě cvičitelky, p.Vlaďka z Rosky Ostrava a p. Alena z MSA Uherské Hradiště. Informace z problematiky sociálního zabezpečení, invalidních důchodů přednesla p.Pavlína Kovalová, předsedkyně Rosky Kroměříž a hlavní organizátorka této rekondice. Do programu přednášek se přiřadila také p. Lucie Kopřivová z firmy FLEXiThrone a předvedla pacientům lehké skládací elektrické vozíky.

Nedílnou součástí byla samzřejmě obhlídka okolí areálu a téměř každý se vydal až ke Kružberské přehradě. Procházku s trekovými holemi umocnilo překrásné slunečné počasí, které samo o sobě nabíjelo pozitivní energií. Jako doplněk programu byly k dispozici masáže a návštěva sauny. Kdo si na klasickou saunu netroufl, měl možnost zkusit infrasaunu s teplotou do 65ti stupňů celsia. Po saunování přišel vhod venkovní bazén.

Rekondice se zúčastnili více či méně lidé, jejichž zdravotní stav již není uspokojivý a musejí bojovat se svými zdravotními problémy. Všichni ale dokázali, že jsou odhodláni se svému trápení nepoddat a snaží se, aby se udrželi v co nejlepší kondici. Jak fyzické, tak psychické.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří nám přispěli na pobyt a pomohli tak s jeho realizací. Díky nim se rekondice mohli zúčastnit úplně všichni, kteří to potřebují.

Je krásné se sejít a prožít společně krásné chvíle!

Alena Filová Zedníčková

MSA Uherské Hradiště - předsedkyně