Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekondice Brumov-Bylnice 2024

24. 5. 2024

 Květnová rekondice v Brumově Bylnici


 

Prvomájové sluníčko vítá naši partu i s novými tvářemi v hotelu Aréna. 800 let výročí místního hradu a s nim spojená akce byla cílem většiny z nás. Jarní svěžest, kultura, protáhnutí trekingových holí a kolorit valašských krás okolí a čisťounký vzduch do plic… jen letos rozkvetlý strom sotva pohledat. Večerní seznamování a další skvělé jídlo kuchařek, kterého bylo tak moc, ale přece to nenecháme!

Ráno raníčko všichni vstávat na rozcvičku s Věrkou Moravcovou. Ani jsme netušili jaký poklad v ní Frýdecko-Místecká Roska má! Partnerská pomoc FM Rosky nám poslala andělskou cvičitelku s 8 brokáty, Su Jok a nejen „šudlením“ akupresurních bodů… kde, jak, na co. Po snídani nás čekal bazén. Příjemně teplý na cvičení i hrátky s balóny, které nás mnohé vrátili do dětských let.

Po dalším „mňamózním“ jídle a odpoledním klidu, který mnozí využili na zmrzlinu v blízké cukrárně, jsme s Věrkou za fotospolupráce jejího Otakara pokračovali v cvičení v sále, který nám hotel na pobyt zdarma zapůjčil. Večer byl přednáškový o Su Jok a díky Břeťovi Bibrlemu i ve znamení kytary a zpívání. Ani jsme netušili, že máme mezi sebou profi hudebníka. A on, že když si vezme kytaru, bude hrát. No, nevyužijte to.

Naladění na stejnou notu, sdílení pro mnohé nových informací i k roztroušené skleróze, lázním, rehabilitačním variacím, plni pohody a harmonie jsme páteční ráno začali rozcvičkou, dopoledním i odpoledním cvičením, doplněné relaxací. Téměř všichni si nechali tělíčko protáhnout místní, fakt dobrou masérkou. A večer patřit harmonice, zpívání, tancování a povídání. Juj, to zase uteklo.

A už je tu sobota a dopolední bazén. Jakoby nám cviky šly snadněji a přes mírnou únavu se uvolnilo napětí těla i mysli. Po obědě jsme si v blízkých Valašských Kloboukách s krojovanými průvodkyněmi v rámci workshopu prohlédli výstavu panenek s historií kraje Valašska i zvyky, které tady byly a jsou. Stejné a přesto jiné. Vyrobili jsme si vlastní krojovanou panenku, prohlédli a vyzkoušeli paličkování. Vzácné udržování tradic, zvyků a ručních prací zaujalo všechny. Večerní posezení s vínkem věnovaným majitelem hotelu, který jako i milý personál děkoval za naši společnost, uzavíral poslední večer.

Co víc než stoprocentní spokojenost všech? A výzva pokračovat v cvičení, které nám i se spoustou materiálů Věrka předala. A pro Rosku Kroměříž zorganizovat další podobný projekt. Poděkování hotelu Aréna, MS Centru FN Olomouc jmenovitě panu MUDr. Mgr. M. Rousovi, Městu Hulín za finanční podporu, Městu Brumov Bylnice za pronájem bazénu, Rosce Frýdek Místek, Věrce …. vlastně i všech účastníkům pobytu, protože každičký přispěl svým úsměvem, svou jedinečností k tomu, jak suprová akce to byla!


 

Bc. Pavlína Kovalová

Za Rosku Kroměříž


 

 

Náhledy fotografií ze složky Rekondice Brumov-Bylnice