Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzimní rekondice 2011 v Agrocentru Ohrada

23. 6. 2012

Podzimní rekondice ROSKY Kroměříž 

20. – 23. Října 2011 Vísky u Letovic, Agrocentrum Ohrada

                            www.ohrada.cz

img_1768.jpgNa podzimní rekondiční prodloužený víkend jsme tentokrát vyrazili do Vísek u Letovic do Agrocentra Ohrada.

Kromě cvičení, plavání a masáží jsme využili i ježdění na koních, k čemuž nám naštěstí přálo i v druhé polovině října sice chladnější, nicméně slunečné počasí. Volné chvíle jsme trávili výrobou vánočních ozdob z korálků v rámci ergoterapie a večery jsme věnovali společenským hrám, které pro nás připravila naše nová členka Iveta.img_1758.jpg

Obvyklý program na rekondici nám zpestřily PhDr. Řasová a Mgr. Beníšková, které s námi strávily sobotu a neděli. Nejdříve nám paní doktorka vysvětlila, čím se zabývá a co znamenají Motorické programy aktivující terapie, která má u pacientů s roztroušenou sklerózou velký přínos. Po zajímavém povídání se paní doktorka věnovala jednotlivým roskařům a za spolupráce s kolegyní, která „tapovala“ příslušné body, s každým pečlivě praktikovala svoji metodu a trpělivě ukazovala rodinným příslušníkům, jak mají se svými blízkými následně pokračovat doma.  

Na závěr, až jsme byli všichni řádně „otapetováni“, někteří i na tváři, na krku či za ušima, jsme udělali společné foto, na některých obličejích se tedy nejedná o šmouhy nebo rozmazanou fotografiiJ Jako obvykle se nám nepodařilo v daný moment sehnat všechny dohromady, jelikož paní doktorka s kolegyní využily svůj čas s námi do poslední minuty a během focení se ještě naplno věnovaly poslední roskařce.

Paní doktorce Kamile Řasové i její kolegyni Martě Beníškové patří velký dík za jejich lidský přístup, trpělivost a obětavost. Jejich práce, která je u nás stále hodně podceňovaná, měla viditelné výsledky a my se už nyní moc těšíme na naši další spolupráci.