Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den v loděnici 5.8.2011

14. 9. 2011

Den v loděnicip5090096.jpg

      5.srpna 2011

 

První srpnový pátek jsme vyrazili s Roskou Kroměříž do loděnice v nedalekém Hradisku. Byl to už druhý termín, první nám bohužel kvůli letošnímu převážně chladnému a deštivému počasí nevyšel. Akci jsme pojali jako letní piknikový den s příjemným posezením na břehu Moravy, s opékáním špekáčků i s možností projížďky na motorovém člunu. Tento nápad se zrodil s příchodem nové členky, která je již od útlého dětství vášnivý vodák. Její domovská loděnice TJVM Hradisko nám vyšla vstříc a pomohla nám uspořádat báječnou akci, kdy jsme se mohli společně sejít a užít si volný odpočinkový den. Celkem nás na toto krásné místo uprostřed přírody dorazilo sedmnáct, což je vzhledem k letnímu datu, kdy jsou dovolené v plném proudu, opravdu úctyhodný počet.

V loděnici jsme kromě venkovního posezení, toalet a dokonce i sprchy, měli k dispozici také klubovnu s kuchyňkou a pro ty, kteří potřebovali během dne nezbytný odpočinek, jsme mohli využít chatku, kde byla možnost si zdřímnout a dobít síly do dalších aktivit.

p5090097.jpgDopoledne jsme se postupně seznamovali s okolím a pak poseděli u kávy a připraveného občerstvení. Po odpoledním odpočinku jsme se téměř všichni vystřídali na motorovém člunu, což byl nezapomenutelný zážitek a pro většinu i první zkušenost s něčím podobným vůbec. Pravdou je, že nastupování i vystupování nebylo pro mnohé nic jednoduchého, ale přesto se dostalo i na hůře chodící roskaře, kterým do člunu, a samozřejmě i z něj, ochotně pomohla obsluha člunu a některý z rodinných příslušníků. Původně si projížďku po Moravě někteří nechtěli ani vyzkoušet, strach se však podařilo překonat, a když pak vystupovali, na spokojené tváři zářil úsměv z absolvované jízdy.

Po vydařené projížďce nám pěkně vytrávilo, tak byl nejvyšší čas pustit se do opékání špekáčků. Deštivé počasí na sebe ovšem nenechalo dlouho čekat. První várka byla sotva opečená, když se spustil déšť, před kterým jsme se museli schovat. Odolnější z nás obětavě dopekli poslední kusy a spěchali za ostatními do klubovny, kde jsme se v klidu a hlavně v suchu mohli věnovat konzumaci. Naštěstí zanedlouho pršet přestalo a opět vysvitlo sluníčko, které se nám snažilo co nejdřív vysušit vlhké lavičky, abychom mohli zbytek našeho setkání strávit venku na čerstvém vzduchu.

Tento netradiční den jsme si velice užili a domů jsme se rozjížděli s tím, že v loděnici rozhodně nejsme naposledy, ale naši návštěvu tady si opět zopakujeme. Za hezké zážitky ještě jednou patří naše poděkování především TJVM Hradisko.

  

                                                                                                                        Jana Čermáková